Keuken met werkblad van beton ciré

,

De opdracht:

Het bestaande gedeelte van de hal, het toilet en de keuken komen te vervallen en worden vervangen door 1 grote woonkeuken. Er moet voldoende werkruimte en opslagruimte komen met een werkblad zonder naden. De grote koeling komt centraal en de verlichting is nog niet duidelijk. Qua uitstraling moet er een balans zijn tussen modern en industrieel, met rustige kleuren en subtiele details.

De oplossing:

De volledige ruimte wordt gestript en de eerste simpele indeling wordt gemaakt

Renovatie houten vloer

De opdracht:

Kom al wat vaker bij deze mensen thuis en voor deze keer moest de houten vloer en het trappenhuis opnieuw in de lak.

De oplossing:

Zij lekker op vakantie, ik regel de rest. Gelukkig kon er heel veel in de tuin onder een zeil zodat de gehele vloer leeg was. Leuke opdracht, muziekje erbij en lakken maar.

Het eindresultaat:

Mooi toch als alles er weer netjes uitziet en je er zelf geen hinder van hebt ondervonden. Alle meubels

Bedstede voor de kleinkinderen

,

De opdracht:

Dit was een heerlijk creatief project. De opdrachtgever wilde in de slaapkamer een bedstede hebben in de stijl van een Amsterdams grachtenpand voor de kleinkinderen.

De oplossing:

Er was al een tekening die slechts op 1 punt aangepast moest worden vanwege de ruimte in de bedstede zelf. Frame timmeren, ruimte verdelen, elektra aanleggen, rekening houden met een klein boekenplankje, ramen indelen, deurtjes maken, aflakken etc. Het werd steeds leuker en leuker.

Het eindresultaat:

De opdrachtgever was op vakantie

Verbouwing Chaud Devant

,

De opdracht:

Namens Chaud Devant ben ik gevraagd om weer iets moois te bouwen in dezelfde style als bij de eerste verbouwing 3 jaar geleden. De ruimte die lang werd gebruikt als opslag en archief gaat nu plaats maken voor 2 nieuwe kantoren (directie en marketing) en een vergadertafel. Er is een strakke tijdsplanning met deadline dus laten we maar beginnen.

De oplossing:

De opdracht is geweldig en voelt een beetje als een thuiswedstrijd. Ik weet wat de

Basisschool Middenbeemster

, ,

De opdracht:

Soms kom je mensen tegen met wie het meteen klikt, je begrijpt elkaar en weet eigenlijk het antwoord al op de vraag nog voordat deze is gesteld. Dit heb ik met de directeur van basisschool De Blauwe Morgenster in de Middenbeemster waar ik de opdracht van kreeg om een lokaal om te toveren tot een plek waar de bovenbouw kan leren en chillen. Het budget was niet groot, de wensen veelzijdig. Een paar kopjes koffie

Magic Fire

De opdracht:

Kun je deze open haard updaten naar versie 2015?

De oplossing:

De bestaande constructie wordt afgebroken en opnieuw op maat gemaakt zodat de ‘Magic Fire’ erin past. Het geheel wordt opnieuw gestuukt en geverfd.

Het eindresultaat:

Ik was zelf erg verrast over het effect van deze ‘Magic Fire’, geen echte open haard maar, het kwam wel heel dicht in de buurt. Zij was erg tevreden en blij dat alles binnen korte tijd klaar was zodat het laminaat gelegd

Open Keuken

,

De opdracht:

Het creëren van een ruimtelijker effect in de keuken zonder toevoeging van extra m2. Tevens moest het aanrechtblad worden verdubbeld.

Dat wordt een uitdaging waarbij ik volledig ‘out of the box’ moet denken met veel creativiteit. De keuken heeft een deur en een hoge koelkast die samen 2 m2 in beslag nemen, deze moeten dus weg maar, de koelkast moet juist blijven, dilemma.

De oplossing:

De koelkast gaat er uit en er komt een aparte vriezer en koelkast voor terug.

Bibliotheek Basisschool

,

De opdracht:

Voor de Burgemeester Amersfoordt School werd mij gevraagd om de kelder van ca. 100 m2 te verbouwen. Er moest een nieuw kantoor komen, opslag voor alle school spullen, opslag voor de versieringen van alle feestdagen en een nieuwe bibliotheek.

De oplossing:

Meerdere ideeën en tekeningen verder kunnen we beginnen. Grootste uitdaging is toch wel het verplaatsen van alle spullen die er staan en nergens opgeslagen kunnen worden zodat er per ruimte gewerkt kan worden. Alle muren worden opnieuw getimmerd

Slaapkamer op zolder

In Amstelveen wordt er gevraagd of ik van de bestaande zolderruimte een logeerkamer en een kantoor wil bouwen.Punt van aandacht is optimaal gebruik maken van de ruimte en het licht.Een leuk project om te bouwen waarbij mijn ‘Tetris principe’ goed van pas kwam.Bedankt voor dit leuke project en heel veel geluk met de baby!

Kelder Basisschool

Voor de Burgemeester Amersfoordtschool werd mij gevraagd om de kelder te verbouwen.Alle muren worden opnieuw betimmerd, gestuukt en geverfd. de vloer krijgt een nieuwe betonlaag en marmoleum.De kelder is 100 m2 waarin een nieuwe bibliotheek, extra kantoorruimte en een opslagruimte komt.De bibliotheek moet vanwege de beperkte ruimte kleurrijk en licht worden.
Er komt een centrale plek voor de uitgifte van boeken en knusse nisjes om te lezen.

Showroom & Bar

,

Bi-Wear Clothing Company en Hamertje Tik gaan samen werken aan een geweldig project.
Bi-Wear maakt bedrijfskleding voor de Horeca en wil betere werkplekken en een showroom. De begane grond :

Een nieuwe entree met dubbel trappenhuis naar de 1e etage
Een Showroom met bar, loungebank en lange teak houten tafel
Extra magazijn ruimte en een werkplek

De eerste etage :

5 nieuwe kantoren
2 kantoortuinen met koffie hoek en lounge banken
Een vergaderruimte met Frans balkon
Een fotostudio
Archiefruimte
Nieuwe serverruimte

Kantoortuin

,

Bi-Wear Clothing Company en Hamertje Tik gaan samen werken aan een geweldig project.
Bi-Wear maakt bedrijfskleding voor de Horeca en wil betere werkplekken en een showroom. De begane grond :

Een nieuwe entree met dubbel trappenhuis naar de 1e etage
Een Showroom met bar, loungebank en lange teak houten tafel
Extra magazijn ruimte en een werkplek

De eerste etage :

5 nieuwe kantoren
2 kantoortuinen met koffie hoek en lounge banken
Een vergaderruimte met Frans balkon
Een fotostudio
Archiefruimte
Nieuwe serverruimte

Kinderkamer Thijs & Sanne

,

Thijs & Sanne hadden allebei een nieuwe slaapkamer nodig.
Het probleem was alleen dat ik van 1 grote kamer, 2 gelijke kinderkamers moest bouwen.
De balkonkant heeft 2 deuren en 3 ramen en dus kan de tussenmuur niet in het midden.
Tevens moest er een aparte wasruimte komen die niet de kinderkamers zou blokkeren.
Ik moest echt even zitten om de hele ruimte visueel te krijgen zodat ik denkbeeldig kon bouwen.
Al snel kwam ik er achter dat ik moest