Lamp Notenhout

, ,

De opdracht:

Boven de eettafel moest er een lamp komen die over de hele lengte een rustig en warm licht zou geven. Niet teveel aanwezig, origineel en van hout.

De oplossing:

Van notenhout heb ik een plank gekocht die zijn natuurlijke vorm had, waarbij er aan de zijkant nog wat boomschors zit. De plank is qua lengte korter dan de tafel maar wel mooi in verhouding.         De 3 chromen fittingen krijgen 3 grote lichtbollen

Design Lamp

,

De opdracht:

Ontwerp een lamp met in gedachte een vorm van het spel ‘Tetris’. Het moest strakke lijnen krijgen, vast aan het plafond, hoogglans wit en met LED verlichting.

De oplossing:

Door de lijnen van de woonkamer moest ik rekening houden met de afmetingen, niet te groot maar wel aanwezig. Voor het contrast heb ik aluminium hoekprofielen gebruikt en de LED spots kunnen worden bediend met een smartphone.

Het eindresultaat:

Het merendeel van de lamp werd op locatie gemonteerd wat voor

Hand in Hand

,

Een goede vriend gaat trouwen met een Chinees, Maleisische vrouw.15 vrienden hebben hun rechterhand op papier nagetekend als begin van een origineel huwelijkscadeau. De lamp heeft een voet die is gemaakt van Zebrano hout uit Senegal.Het middenstuk is van Teak fineer uit Maleisië waaruit de 15 handen zijn gezaagd.De top van de lamp is wederom Zebrano hout waarin de handen van de bruid en bruidegom zijn gefreesd.Centraal in hun handen ligt een ronde, groene speksteen met daarin