Bankje van steigerhout

De opdracht:

In Naarden wil iemand graag een bankje van steigerhout met 2 plantenbakken.

De oplossing:

Samen wat schetsjes maken, kleur kiezen en timmeren maar.

Het eindresultaat:

Voor dit soort projectjes leent steigerhout zich uitstekend. Er zijn ondertussen steeds meer kleuren steigerhout op de markt maar, met naturel hout en een goede beits ben je beter af.

Pinstopper voor een cello

De opdracht:

Even iets creatiefs tussendoor voor een meisje dat cello speelt. Het schijnt dat als de cello op de grond staat dat de pin dan langzaam verschuift.

De oplossing:

Daar heb je een pinstopper voor die met een koord aan de stoel vastzit en de punt van de cello gaat dan in pinstopper.

Het eindresultaat:

Ik ken het meisje goed dus dit was van het huis, zij was er blij mee en ik doe wat ik leuk vind om

Photoboot Bunq

De opdracht:

Het bedrijf Bunq wilde voor de marketing een photoboot met een iPad en camera geïntegreerd zodat mensen zelf via de iPad een foto kunnen nemen. Het moest in een bekisting komen die stevig was en aan alle kanten open kon.

De oplossing:

Gelukkig mocht ik alle materialen meenemen zodat het passen en meten een stuk makkelijker werd. Ik had al een idee van hoe ik het een en ander ging maken maar, het meeste is toch

Knutselkamer

,

De opdracht:

In Naarden staat een huis en in dat huis is een kamer en in die kamer staat niets. Nog niets, samen met de vrouwe des huizes gaan we van deze kamer een knutselkamer maken voor haar 2 dochters.

De oplossing:

Met een espresso erbij samen gekeken naar de mogelijkheden en al snel was duidelijk hoe de indeling zou worden. Ik regel het hout en de elektra zij het onderstel van de tafel en het interieur.

Het eindresultaat:

Ik

18-03-2016

De opdracht:

Op 18 maart is het 18 jaar geleden dat we verliefd werden in Australië. Reden genoeg voor een bijzonder cadeautje.

De oplossing:

Ik wil een ring geven maar dan wel eentje die net even anders is. Het opmeten van de ringmaat zonder enige argwaan te krijgen was nog best een uitdaging. Ik heb onlangs een hoogslaper gemaakt voor Ward en Rosa en ik kwam erachter dat Rosa een opleiding goudsmeden doet. Ze vond het leuk om

Dress Up Kast

,

De opdracht:

Voor het bedrijf Kids Party Planner heb ik onlangs 2 kaptafels gemaakt en nu is de opdracht of ik een mobiel kledingrek kan maken.

De oplossing:

Het wordt een kledingrek die stevig en toch licht is, die je makkelijk in elkaar en uit elkaar kan zetten in de auto past en knal roze wordt.

Het eindresultaat:

De ‘Dress Up’ kast wordt gemaakt van vuren panelen van 18 mm die met decor scharnieren aan elkaar vast zitten. Deze scharnieren

Kaptafels Kinderfeestje

,

De opdracht:

Kids Party Planner wilde graag 2 kaptafels voor één van hun thema’s bij een kinderfeestje.

De oplossing:

Ze hadden een bepaald idee van hoe het eruit moest zien en de vraag was of ik dit kon maken, ja hoor, leuk!

Het eindresultaat:

De 2 kaptafels werden erg enthousiast ontvangen! Het model en de kleur waren helemaal goed. Er waren nog meer wensen wat betreft maatwerk, dus, wie weet…

Basisschool Middenbeemster

, ,

De opdracht:

Soms kom je mensen tegen met wie het meteen klikt, je begrijpt elkaar en weet eigenlijk het antwoord al op de vraag nog voordat deze is gesteld. Dit heb ik met de directeur van basisschool De Blauwe Morgenster in de Middenbeemster waar ik de opdracht van kreeg om een lokaal om te toveren tot een plek waar de bovenbouw kan leren en chillen. Het budget was niet groot, de wensen veelzijdig. Een paar kopjes koffie

Ikea Kast Hacken

De opdracht:

In een badkamer moest er een klerenkast komen, niet te duur wel op maat, een beetje met de creatieve slag.

De oplossing:

De afmetingen in de badkamer gaven de doorslag voor een kast bij Ikea met aanpassingen hier en daar, een beetje Ikea hacken zeg maar. Snufje peper, snufje zout, koken met hout.

Het eindresultaat:

De klant was helemaal tevreden, mooie balans tussen prijs en kwaliteit.

Glas & Licht

,

De opdracht:

Bij deze mevrouw is er in de hal te weinig natuurlijk licht. Het is donker en saai en dus tijd voor iets leuks.

De oplossing:

Met glazen bouwstenen in een warme, gele kleur gaan we een lichtkolom maken die het licht uit de woonkamer in de hal laat schijnen. Het breken van de muur moest voorzichtig en netjes gebeuren om te voorkomen dat er scheuren in het stucwerk zouden ontstaan. Bijkomend was het omleggen van de

Lamp Notenhout

, ,

De opdracht:

Boven de eettafel moest er een lamp komen die over de hele lengte een rustig en warm licht zou geven. Niet teveel aanwezig, origineel en van hout.

De oplossing:

Van notenhout heb ik een plank gekocht die zijn natuurlijke vorm had, waarbij er aan de zijkant nog wat boomschors zit. De plank is qua lengte korter dan de tafel maar wel mooi in verhouding.         De 3 chromen fittingen krijgen 3 grote lichtbollen

Knutseltafel & Leeshoekje

,

De opdracht:

De kinderen knutselen en spelen altijd aan de eettafel en moeten dit dan weer opruimen zodat de tafel gedekt kan worden. Hierdoor kunnen ze nooit de dingen waar ze mee bezig zijn laten liggen.   Er moest dus een knutseltafel komen op een gezellig plekje in combinatie met een leeshoekje en ruimte voor spelletjes.

De oplossing:

Bij het raam is de vensterbank al verbreed en zitten ze hier altijd al graag zodat ze naar buiten kunnen kijken.

Flightcases Kookvogels

De opdracht:

De Kookvogels verzorgen de catering bij festivals en concerten en hebben op maat gemaakte flightcases nodig voor de koffiemachines. 2 espresso’s verder en de afmetingen en wensen waren duidelijk.

De oplossing:

De machines staan in een bak zodat deze er makkelijk in en uit gehaald kunnen worden. Mooie sluitingen, grepen en hoekprofielen gebruikt voor de afwerking, erg leuk om te maken.

Het eindresultaat:

Het eindresultaat was helemaal goed, alles paste precies 🙂 want zeg nou zelf, een catering zonder

Surprise Sinterklaas

De opdracht:

Juf Isabel moet een surprise maken met als thema 1001 sterren maar, tijdnood zorgde er echter voor dat ik haar ging helpen.

De oplossing:

Met een grote ballon, purschuim, fluoriserende verf en een LED lamp ging ik aan de slag. Het is een lamp geworden met afneembare deksel voor het cadeau waarin 1001 sterren zijn te zien als het licht uit is.

Het eindresultaat:

Alles net op tijd met een leuk gedicht van de Juf zelf maakte het een

Het Gouden Zwaard

Op een dag vroeg ik aan Stella wat ze voor haar verjaardag wilde hebben.Volmondig zei ze ‘een gouden zwaard’.Dat klonk als een nieuw en leuk projectje om te maken.Op haar verjaardag pakte ze het uit en was het even stil, ‘wauw!’ was haar reactie, project geslaagd.

Moederdag

Voor moederdag heb ik de handen van Thijs & Sanne & mijzelf uit hout gezaagd en verlijmd.Zo heeft mama een creatief design voor haar ringen.

Als muziek in de oren

Een meisje uit Haarlem krijgt een nieuwe slaapkamer en mocht zelf iets verzinnen om een muur mee te decoreren. Daar hoefde ze niet lang over na te denken, deze toonladder is het geworden.

Is dit huis wel pluis?

Vanmorgen ontdekten we een nieuw deurtje in de muur.
Als de muisjes zich netjes gedragen mogen ze blijven…

Arrenslee Basisschool

Voor de Burgemeester Amersfoordtschool in Badhoevedorp heb ik deze klassieke arrenslee gemaakt.Het was de bedoeling dat er in de hal een arrenslee kwam te staan met cadeautjes er op.De reacties waren erg leuk.

Groeibomen

,

Toen Thijs & Sanne werden geboren leek het me leuk om elk half jaar hun lengte op te meten.
Ik heb voor hun allebei een groeiboom gemaakt waar we hun lengte bij meten en opschrijven.
Het staat decoratief in hun kamer en is leuk als herinnering voor later.

Wall of Fame

Toen we ons huis kochten hebben we symbolisch onze handen in de nieuw gestuukte muur gedrukt met de datum erbij. Toen Thijs en Sanne werden geboren leek het ons leuk om hun handen er ook bij te zetten.Stukjes muur opnieuw gestuukt en voorzichtig die baby handjes erin.Ik kan nu lachend vertellen dat dat niet makkelijk was.