Project Description

De opdracht:

Het creëren van een ruimtelijker effect in de keuken zonder toevoeging van extra m2. Tevens moest het aanrechtblad worden verdubbeld.

Dat wordt een uitdaging waarbij ik volledig ‘out of the box’ moet denken met veel creativiteit. De keuken heeft een deur en een hoge koelkast die samen 2 m2 in beslag nemen, deze moeten dus weg maar, de koelkast moet juist blijven, dilemma.

De oplossing:

De koelkast gaat er uit en er komt een aparte vriezer en koelkast voor terug. De muur achter de koelkast verdwijnt en de deur met kozijn ook. Hierdoor ontstaat er een volledig open ruimte waardoor de hal en de keuken worden samengevoegd. Het aanrechtblad wordt aan 2 kanten doorgetrokken waardoor de koelkast en de vriezer er onder kunnen staan. De ingang van de keuken is nu door het midden. Tevens wordt het plafond in de keuken en de hal verlaagd en voorzien van spotjes.

Het eindresultaat:

Een heel tevreden klant die verbaasd was over hoeveel meer ruimte je kan creëren door heel creatief met de ruimte om te gaan.