Project Description

De opdracht:

Het bestaande gedeelte van de hal, het toilet en de keuken komen te vervallen en worden vervangen door 1 grote woonkeuken. Er moet voldoende werkruimte en opslagruimte komen met een werkblad zonder naden. De grote koeling komt centraal en de verlichting is nog niet duidelijk. Qua uitstraling moet er een balans zijn tussen modern en industrieel, met rustige kleuren en subtiele details.

De oplossing:

De volledige ruimte wordt gestript en de eerste simpele indeling wordt gemaakt met houten balken. Dit geeft een goed visueel beeld van de tekening en laat zien dat theorie en praktijk niet altijd hetzelfde resultaat geven. Zo ook in dit geval. Er is een aanpassing in het aantal onderkasten zodat de ruimte beter tot zijn recht komt en de koelkast wordt verplaatst. Hierdoor komt er tevens meer ruimte in het toilet. er komt ook een koof bij zodat de verlichting mooi gericht op het werkblad valt. En als laatste wordt er gekozen om de grote voorraadkasten te voorzien van lange deuren.

Het eindresultaat:

Een grote keuken met een naadloos werkblad van beton ciré is toch wel de blikvanger als je binnenkomt. Ook de lange deuren van koloniaal hout dragen bij aan de sfeer die de keuken uitstraalt. Er zijn geen bovenkasten maar een grof gestuukte muur. De koelkast staat nu mooi centraal en mag gezien worden. Het kleuren palet bestaat uit grijstinten, groen en houtkleuren. Op de vloer liggen grote, antraciet gekleurde tegels die door hun afmeting van 90×45 de lengte richting de woonkamer creëren.