Project Description

De opdracht:

Voor de Burgemeester Amersfoordt School werd mij gevraagd om de kelder van ca. 100 m2 te verbouwen. Er moest een nieuw kantoor komen, opslag voor alle school spullen, opslag voor de versieringen van alle feestdagen en een nieuwe bibliotheek.

De oplossing:

Meerdere ideeën en tekeningen verder kunnen we beginnen. Grootste uitdaging is toch wel het verplaatsen van alle spullen die er staan en nergens opgeslagen kunnen worden zodat er per ruimte gewerkt kan worden. Alle muren worden opnieuw getimmerd en gestuukt en voorzien van elektra punten, UTP en noodverlichting. De vloer krijgt een nieuwe betonlaag en marmoleum.

De bibliotheek was als laatste aan de beurt. Deze moest ruimtelijk zijn met vrolijke kleuren en ronde vormen. Ik heb gekozen voor 2 leeshoekjes met ronde bogen waar de kinderen een boekje kunnen lezen. Rondom komen er kasten en in het midden een ronde balie waar ook op gezeten kan worden.

Het eindresultaat:

Zowel tijdens het proces als erna kreeg ik veel leuke complimenten van leraren, ouders en leerlingen, iedereen werd ongeduldig. In deze zelfde periode is ook de school verbouwd. Nieuwe lokalen en gymzaal, een nieuw dak, speelplein. Tijdens Halloween was de grote opening en kond iedereen het resultaat zien van de gehele verbouwing van de school. De kelder werd toen toepasselijk omgetoverd tot griezelkelder met spookboeken. Niet vaak krijg je de gelegenheid om zulke leuke projecten te realiseren, ik was dan ook vereerd en trots op het eindresultaat.