Project Description

De opdracht:

Soms kom je mensen tegen met wie het meteen klikt, je begrijpt elkaar en weet eigenlijk het antwoord al op de vraag nog voordat deze is gesteld. Dit heb ik met de directeur van basisschool De Blauwe Morgenster in de Middenbeemster waar ik de opdracht van kreeg om een lokaal om te toveren tot een plek waar de bovenbouw kan leren en chillen. Het budget was niet groot, de wensen veelzijdig. Een paar kopjes koffie verder was duidelijk dat het lokaal zoveel mogelijk een natuurlijke uitstraling moest krijgen, de Middenbeemster in het klein zeg maar. Er werd volledig vertrouwd op mijn creativiteit en ik kreeg dan ook de gelegenheid om het in te richten naar wens en idee. In combinatie met het budget was dit een leuke uitdaging!

De oplossing:

Bij binnenkomst is er een 6 meter lang zwevend werkblad voor de computers met een dakje erboven waar de verlichting in zit. Tevens zijn er 2 eilanden met rieten lampen erboven om aan te zitten. De tussenwand is opnieuw gelakt en heeft de uitstraling van een bos gekregen d.m.v. muurstickers. De korte muur is mat wit geverfd waar een hoekige, houten boom staat met vogelhuisjes erin. Voor het systeemplafond heb ik een enorme bloem (de blauwe morgenster) met bladen gemaakt.

Het eindresultaat:

Elke dag kwam er wel een juf of meester even kijken en zeiden ze dat het al enorm opschoot en hoe anders en mooi het er al uit zag. Op een dag kwam de directeur met een collega ook weer even kijken. Niet vaak heb ik complimenten gekregen in de bewoording als die dag. Dank je wel Hans voor deze superleuke opdracht!